Espanja

6 parasta asiaa Espanjassa

Kirjoittelin ylös muutamia parhaita asioita Espanjassa, mitä mieleeni tuli. Huonojakin puolia toki löytyy, mutta tällä kertaa halusin keskittyä vain hyviin asioihin.
1. Elämänasenne Espanjassa, varsinkin täällä etelässä, on tunnetusti rento ja huoleton. Tämä ei aina tosin ole niin hyväkään juttu, sillä lähes poikkeuksetta aina kaikki varatut ajat on myöhässä ja tapaamisiin saavutaan myöhässä koska ei sillä niin ole väliä. Olen tosin itsekkin välillä melkoinen myöhästelijä, joten ehkä ihan hyväkin ettei se sovittu aika ole niin justiinsa…

2. Ruoka on yksinkertaisesti vaan niin hyvää. Täällä on myös helposti saatavilla niin tuoreet lihat, kalat kuin kasvikset ja hedelmätkin. Terveellistä ruokavaliota on siis helppo noudattaa, vaikka en voi sanoa että se silti aina niin helppoa omalla kohdallani olisi kun herkutkin tuppaa maistumaan, heh.. 
3. Ravintolakulttuuri on yksi parhaista asioista. Tykkään siitä, että mennään vaikka ottamaan yhdet cañat eli pienet oluet ja samalla haukkaamaan jotakin pientä. Pidän myös siitä että lapset kulkevat menossa mukana eikä kukaan katso sinua pahalla jos otat ruuan kanssa pari lasia viiniä. On myös aivan normaalia olla ulkona syömässä vielä yhdentoista aikaan illalla lasten temmeltäessä mukana. Myöskin täällä on helppo syödä hyvää ja laadukasta ruokaa halvalla.
4. Ilmasto sopii mulle paremmin kuin hyvin. Vuodenaikojen erot huomaa tarpeeksi hyvin ettei kerkeä kyllästymään, mutta ei tarvitse silti kärsiä kauheasta kylmyydestä taikka loskakeleistä. Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen on siis mahdollista melkein aina, paitsi kesällä kuumuus on sitä luokkaa että esimerkiksi vaeltamaan en lähtisi. 
5. Matkailumahdollisuudet Espanjassa on aivan mahtavat. Upeita paikkoja ja kaupunkeja löytyy ympäri maata ja nähtävää riittää. On upeita kaupunkeja, ihastuttavia pikkukyliä ja mielettömiä luontopaikkoja. Vielä on monen monta paikkaa ja kaupunkia näkemättä, mutta tähän asti nähdyistä kaupungeista suosikkini ovat Madrid, Sevilla ja Córdoba.
6. Tyyli ja pukeutuminen yleisesti ottaen on täällä todella tärkeää ihmisille. Toki täältäkin löytyy ihmisiä jotka eivät jaksa välittää tai eivät ole kiinnostuneita, mutta yleisesti ottaen mielestäni niin naiset kuin miehet pukeutuvat siististi ja tyylikkäästi. Myös juhlatilaisuuksiin kuten eismerkksi häihin pukeudutaan todella hienosti. Itseasiassa vielä Suomessa asuessani en koskaan käyttänyt korkokenkiä taikkapa hameita/mekkoja, mutta täällä olen todellakin oppinut rakastamaan liehuvia helmoja sekä välillä myös niitä korkoja. 
Tästä siististi pukeutumisesta mulla on hyvä esimerkki, kun kerran olin menossa jollekkin synttäri illalliselle yhden miespuolisen ystäväni ja muutaman muun kaverin kanssa. Oltiin jo myöhässä aikataulusta ja muut odottivat ravintolalla, sillä kaikkien piti olla valmiina ennen kuin synttärisankari saapuisi… Käytiin nopeasti tämän mun ystävani kotona jossa hänen äitinsä sitten huomasikin mun kynsien rapistuneet ja kuluneet kynsilakan jäämät… Arvaattekin varmaan että hän pakotti mut poistamaan samantein nämä rumat kuluneet kynsilakat, mutta tämän lisäksi vielä ne piti siinä kiireessä lakata uudelleen! Siinä sitten nopea manikyyri tämän rouvan (joka on mulle erittäin rakas, mun varamummuni) toimesta ennenkuin päästiin jatkamaan matkaa kohti syntymäpäivä juhlia…
Tulee mieleen myös toinen tapaus, kun vuosia sitten eräs maanantai päädyttiin extempore baariin. Koska tarkoituksemme ei todellakaan ollut mennä baareilemaan, oli asunikin sen mukainen ja jalastani löytyi ihan vaan varvastossut. No, ei siinä mitään, ihan hauska ilta meillä oli vaikka kuteet ei niin viimeisen päälle olleetkaan. Kotimatkalla sitten kyydissämme istui kaverini kaveri (miespuolinen) ja totesi mulle että oli kiva tutustua, mutta ensi kerralla baariin mennessä sitten korkkarit jalkaan…Jassoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *