Espanja, lapset

Miksi tytärtäni luullaan aina pojaksi?

Vaikka tyttäreni olisi puettu päästä varpaisiin pinkkiin, saan vähän väliä saan kuulla tuntemattomilta kysymyksiä ja oletuksia kuten ”onko tyttö vai poika, poikahan tuo on eikös?”. Kun vastaan, että lapseni on tyttö, saan lähes aina saman vastauksen ”aijaa, no kun sillä ei ole korviksia niin ajattelin että se on poika”. Täällä Espanjassa kun on tapana laittaa heti vastaysyntyneille tyttövauvoille korvakorut, mitä taas itse en todellakaan edes harkinnut.
Minullehan se on aivan sama toki mitä kukin tekee eikä niissä korvakoruissa mitään pahaakaan ole. Ymmärrän myös sen että täällä se on perinne ja monille tärkeä juttu. Itse sain korvakorut neljä vuotiaana ja minulla on huonoja muistoja siitä, kuinka niitä korvisreikiä piti päivittäin putsata ja ne olivat kipeät. Vieläkin, jos laitan korvakorut korviin, on minun muutaman tunnin kuluttua aivan pakko ottaa ne pois koska en vain kestä kipua… Tämä siis osasyynä siihen, ettei minua hirveästi houkuta laittaa vauvalle korvakoruja ja toisekseen se ei vain minun mielestäni ole hienon näköistä. Itse olen ajatellut, että sitten kun tyttö itse osaa vartavasten pyytää korvakorujen laittoa, voimme ne hänelle laittaa. Siihen asti kuitenkin mennään ilman ja toivon että näin menisi vielä muutama vuosi.  
Eikä siinä mitään, ei se minua haittaa vaikka tyttölastani luultaisiin pojaksi ja toisinpäin. Eniten ehkä ärsyttää tämä oletus että kaikilla tytöillä pitäisi olla ne korvakorut. Tämä olettamus on varsinkin vanhemmille ihmisille erittäin pinttynyt.  Toisaalta, oletanhan minä itsekkin että vaaleanpunaisista vaatteista kaikki tajuaisi samantien että kyseessä on tyttö, heh..
Mitäs mieltä te olette, milloin laittaisitte tai olette laittaneet lapsellenne korvakorut? Ja mites on, olettaisitteko täysin vaaleanpunaiseen puetun vauvan olevan tyttö vai poika?

(2) Kommentit

  1. Meidän tytärtä kutsuttiin myös aina pojaksi, juuri sen takia että ne korvakorut puuttuivat, ihan sama kuinka paljon punaista pinkkiä mekkoa tai hiuspantoja kukkia ja muuta päällä oli. Mutta tyttären jälkeen perheeseen on tullut kaksi poikaa. Niitä kutsutaankin sitten aina tytöiksi. Ei, ei ole korvakoruja, eikä pinkkiä kukkia tmv päällä. Kivat blondit kiharat hiukset yhdellä ja toisella tummat, ja molempia kutsutaan tytöiksi. Ota näistä espanjalaisista sit selvää.

  2. Joo, en kyllä aina ymmärrä näiden logiikkaa! Saas nähdä miten käy meidän poitsun kanssa sitten kun syntyy, onkohan hänkin sitten aina tyttö. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *