äitiys, lapset, Perhe, raskaus

29. Raskausviikko ja mietteitä kertyvistä kiloista

Ja niin tänään alkoi 29. raskauviikko eli 28 täyttä viikkoa tuli täyteen. Viimeinen kolmannes siis jo meneillään ja tästä taitaa tällä kertaa itselle tulla myös se vaikein kolmannes. Ensimmäinen kolmannes meni huomaamatta ohi. Toinenkin meni siinä ohella melkein kokoajan kunnes loppua kohti rupesi tulemaan näitä vaivoja. Tämä viimeinen kolmannes tuleekin varmaan olemaan näiden vaivojen kanssa elelemistä ja päivien laskentaa, haha. Supistelut senkun jatkuu ja selkä on kipeä, sängystä nouseminen on vaikeaa. Ensimmäisessä raskaudessa en todellakaan ollut näin raihnainen, mutta onhan se toki normaaliakin ja olin fyysisesti paremmassa kunnossa ennen ensimmäistä kuin tätä toista raskautta.
Kävin tänään vaa’allakin pitkästä aikaa ja valehtelisin kyllä jos väittäisin ettei ne luvut siinä ruudulla hieman ahdistaisi. Kymmenen kilon raja on kyllä jo ylittynyt, nyt on varmaan tullut joku 13kg. Ensimmäisestä taisi tulla yhteensä joku 14kg, joten kylläpä tässä kerkee vajaan kolmen kuukauden aikana menemään jonkin verran tuon yli. Apua. Ja arvatkaas mitä syön tässä samalla? No irttareita. Ja aamupalaks kävin muuten taas tänään syömässä churroja, o-ou. Huomenna takaisin ruotuun, pakko!
Vaikka kiloja on kertynyt nyt enemmän kuin tytöstä aikanaan, on mulla naama hoikempi kuin edellisesä raskaudessa. Sen sijaan huomaan jenkkakahvoissa, selässä ja käsivarsissa löllöä… Huoh. Eli nyt taitaa olla tullut enemmän ihan sitä itseään, kun viimeksi ehkä oli enemmän niitä nesteitä.
Mites teillä muilla? Ahdistaako kilot vai osaatteko olla rennosti asian kanssa? Mites jos on useampi raskaus takana, mistä raskaudesta teille on kertynyt eniten kiloja? Eihän tämä nyt niin vakavaa onneksi ole ja onhan sitten palkinto tältäkin matkalta maailman paras. Kyllä ne kilot pois saa, toivottavasti. Vähän saa silti ahdistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *