arki, minä

Ystäväkirja haaste

Matkakuume blogin Gia heitti ystäväkirja haasteen ja minähän sen mielelläni otin vastaan! Kiitos vaan haasteesta siis. Ensiksi ajattelin että onpas kiva kun ”valmis postaus” johon vain vastaillaan muutamiin kysymyksiin, mutta ei ne sitten ollutkaan kaikki niin helppoja kysymyksiä. 

 

Bloginimeni tarina

Karla K. – Elämää Espanjassa ei nyt ole kovin omaperäinen nimi, mutta halusin nimen joka kertoo hieman jotain minusta muttei kuitenkaan lokeroi tätä miksikään tietyksi blogiksi. Blogissani kun ei pelkkiä Espanja juttuja ole vaan tällä hetkellä itseasiassa hyvinkin paljon raskauteen ja äitiyteen liittyviä ajatuksia. Elämäni ja arkeni on kuitenkin täällä Espanjassa, joten halusin sen näkyvän nimessäkin.

Perusjuttuja

Siviilisäätyni: Avoliitossa. Toivottavasti joku päivä myös avioliitossa, tällä hetkellä meillä ei kuitenkaan ole varaa mennä naimisiin ja pitää hääjuhlia.

Asumismuotoni: Oma rivitalonpätkämme, jonka ostimme 1,5 vuotta sitten. Asuntomme on reilun 100 neliön kokoinen kaksikerroksinen duplex kolmella makuuhuoneella.

Ammattini: Tällä hetkellä kotiäiti.

Työpaikka: Koti.

Kiinalainen horoskooppini:  Koira näköjään kun juuri asian tarkistin.

Harrastukset: No nyt raskaana ollessa lähinnä syöminen ja valitus. 😀 Muuten lenkkeily ja patikointi.

Syvällistä

Periaatteet: Tälläiset kysymykset tuottaa mulle vähän ongelmia enkä tiedä osaanko vastata nyt oikein. Periaatteeni on olla oma itseni ja seistä arvojeni takana kunnioittaen kuitenkin myös muiden arvoja ja mielipiteitä.

Maailmankatsomukseni: Apua. Skippaan tämän suosiolla, koska en yksinkertaisesti osaa vastata mitään.

Pohdin: Viimeakoina aivan liikaa menneisyyttä. Jossittelen ja mietin valintoja joita tuli tehtyä ja jotka vaikuttavat tämänpäiväiseen elämääni. Ei kyllä pitäisi.

Vihaan: Epärehellisyyttä.

Halveksin: Epärehellisyyttä.

Pyrin: Olemaan aina rehellinen ja oma itseni. Pyrin kunnioittamaan muita ja kohtelemaan muita niinkuin toivoisin itseänikin kohtelevan. Aina en toki tässä onnistu ja esimerkiksi suutuksissani saattaa kunnioitus toista kohtaan hieman unohtua.

Rakastan: Perhettäni ja ystäviä. Ruokaa. Espanjaa (paitsi silloin kun pitää hoitaa paperihommia, se kun täällä ei ole niin yksinkertaista ja sujuvaa). Elämää.

Haaveilen eniten: Hieman paremmasta taloudellisesta tilanteesta. Terveyden pysymisestä kaikilla läheisilläni. Jostakin ulkomaanmatkasta. Pienestä remontista (esim. keittiö ja vessat) ja muutenkin kodin sisustuksen saamisesta valmiiksi.

Tarvitsen: Lastani ja miestäni ja muutakin perhettäni. <3 Ystäviäni. Tarvitsisin myös liikuntaa että pääkoppani pysyisi paremmin kasassa.

Pelkään: Että jotain pahaa sattuu. Pelkään myös hulluja kuskeja liikenteessä.

Kaipaan: Matkustusta.

Murehdin: Raha-asioita.

Kerään: Kokemuksia.

Lempi-

Värini:
Sisustukessa beige. Vaatteissa musta. Astioissa sininen. Vaaleanpunainen noin ylipäätään.

Vuodenaika: Syksy tai kevät.

Eläin: Koirat ja nykyään myös kissat. Tykkään myös lehmistä ja mulla oli omia hoitolehmiä lapsena joita kävimme lähinavetalla hoitamassa.

Kirja: Rakastan lukemista. En osaa sanoa yhtä lempikirjaa, mutta yleisesti Mary Higgins Clarkilla on hyviä kirjoja. Viimeaikoina lukemistani kirjoita tykkäsin myös kovasti Joël Dickerin Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Vuosia sitten lukemani Nicholas Evansin Hevoskuiskaaja on myös jäänyt mieleeni.

Elokuva: Tykkään James Bondeista, Indiana Joneseista (:D) ja Thelma & Louise on myös jäänyt mieleeni. Tykkään ylipäätään elokuvissa ja kirjoissa hieman vanhemmista.

Musiikkilaji: Oon kaikkiruokainen musiikin suhteenmutta eniten kuuntelen rockia ja reggeatonia.

Numero: 3 on kiva.
Asia minussa: Parasta ja samaanaikaan pahinta minussa on sekopäisyyteni.

Ruoka: Rakastan ruokaa ja syömistä ylipäätäänkin, mulle maistuu kyllä kaikki niin kiinalaisesta meksikolaiseen kuin japanilaisesta thaimaalaiseen. Espanjalainen ruoka on kyllä maailman parasta. Ihan lempiruokani on varmaan possunposki pata tai paella.

Juoma: Vesi, cocacola ja punaviini.

Lomakohde: mahdotonta sanoa vain yhtä, sillä riippuu mitä lomalta haluaa. Thaimaa on yksi helppo kyllä.
Tuoksu: No tällä hetkellä raskaushuuruissa paras tuoksu on vessanpesuaineet.
Kasvi: Sitruunapuu.
Säätila: Aurinkoinen mutta ei liian kuuma keli.

Tapa viettää vapaailta: Tämä riippuu pitkälti olotilasta, joskus se voi olla sohvalla löhöily perheen kesken ja joskus taas ravintolaillallinen hyvässä seurassa.

Kysymyksiä

Pidätkö tytöistä vai pojista?
Siis missä mielessä? Kumppanini on mies. Lapsistani olin iloinen kun sain tietää että esikoiseni on tyttö, mutta yhtä iloinen kun sain tietäväni nyt odottavani poikaa.

Onko sinulla salaisuuksia?
Eiköhän meillä kaikilla jotain ole, toisilla suurempia ja toisilla pienempiä.

Onko sinulla valkolakkia?
Ei.

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistys? 
Ensimmäinen lävistys oli napakoru teininä (jossei korvakoruja lasketa) ja ensimmäinen tatuointi humalassa otettu koko yön bilettämisen jälkeen.

Mitä tilaat baarissa?  

No eipä tule kyllä baareissa paljoa käytyä mutta kun lakoholia juon on se joko punaviini, olut taikka drinkeistä esimerkiski Puerto de Indias (mansikan makuinen vähänniinkuin gintonic).
Poltatko tupakkaa?
En.
Omistatko eläimiä?
Tavallaan, mutta ne ovat vanhemmillani. Meillä oli kyllä täällä ihan kotona meidän oma ihana mäyräkoiramme joka valitettavasti menehtyi aivan liian nuorena viime kesänä ikävän onnettomuuden takia. Kovasti haluttaisiin koira, mutta nyt ei voida ottaa kyllä tähän hätään. Ainiin, melkein unohdin että onhan meillä neljä kanarianlintua joista juuri kaksi saapuivat meille tänään.

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? 
Useammalla.

Mitä muuttaisit itsessäsi?  

Voisin olla hieman kärsivällisempi. Voisin myös olla jättämättä aina kaikkea viimetippaan. Varmasti muuttaisin monta muutakin asiaa.

Kerro jotain siitä…

Olit 10 vuotta nykyistä nuorempi: 
Hmm, olin 15 vuotias teini. Tarviiko tuohon paljon enempää sanoakkaan. Teiniangsti ja sitärataa.

Viimeksi koit romanttisen hetken:
Toissayönä kun mieheni tuli reissusta kotiin ja heräsin siihen kun hän oli käpertynyt viereeni.

Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla:
No jossei kukaan muu naura mun jutuille niin ainakin tyttäreni jokapäivä.

Joku kehuu sinua taitavaksi:
Kehuista tulee aina hyvä mieli. Viimeisin saamani kehu on varmaan ollut joku ruoka mikä on onnistunut hyvin.

Teet itsellesi lounasta:
Monesti jos vain itselleni teen on se jotakin mistä mieheni ei tykkää eli avokadopastaa tai jotakin suomalaista ruokaa.

Sinulla viimeksi oli kotoisa olo:
Nyt tälläkin hetkellä täällä omassa kotona.

Lausut kehuja:
Tykkään antaa kehuja ja saada niillä hyvän mielen ihmisille.

Viimeksi luit jotakin syvällistä:
Hmm..

Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi: 

Melendi – Desde que estamos juntos, tästä biisistä tulee aina mun mies mieleen. <3

Haastan Elinan Päiväkirja -blogin Elinan. Ja kaikki muutkin halukkaat jotka eivät ole vielä haastetta tehneet, näitä vastauksia on ollut hauska lukea muiden blogeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *