äitiys, andalucia, arki, aurinkorannikko, elämä, lapset, marbella, ulkomailla asuminen

Päivä Marbellassa

Vitetettiin eilen oikeen kunnon turistipäivää Marbellassa kun esiteltiin Córdobasta tulleille vieraille paikkoja. Täytyy kyllä sanoa, että on ihanaa saada kutsua tätä paikkaa kodikseen. Marbellan alue on laaja ja monet ei heti tajuakkaan että Marbellan kaupunki on erikseen esimerkiksi Puerto Banuksesta ja San Pedro de Alcántaran kylästä, vaikka nämä molemmat paikat kyllä kuuluvat Marbellaan. Itsehän asun tässä San Pedron puolella ja tykkään kyllä asua täällä. Lähellä kaikkea ja jotenkin niin kotoisa paikka.
No mitäs sitten eilen oikeen esiteltiinkään vieraille? Käytiin lounaalla Puente Romano hotellin kupeessa sijaitsevassa Rachel’s Eco Love -kahvilassa, moni onkin varmasti törmännyt Instagramissa kyseiseen paikkaan joka on myös monien julkkisten ja somettajien suosima paikka. Ja onhan tuo paikka aika ”someystävällisesti” sisustettu ja annokset upean näköisiä. Mulla ei kyllä budjetti riitä ihan kauheen usein tuolla käymään, heh. Ehkä Suomen hintoihin verrattuna ihan ok tai normaali hintataso, mutta tälläin itse kun on tottunut jo tähän Espanjalaisten 3 euron aamiaiseen niin on nuo smoothiebowlit ja avokadotoastit hieman tyyriitä. 
 
Lounaan jälkeen mentiin läheiselle rantakadulle kävelemään ja nauttimaan ihanasta, suorastaan kuumasta kelistä ja lapset saivat temmeltää vapaasti ja purkaa energioitaan. Mun tulee oikeasti aika harvoin käytyä rannalla kävelyillä, vaikka ei San Pedronkaan paseo maritimo eli rantakatu ole kuin 5 minuutin automatkan päässä meiltä. Tykkään kuitenkin  enemmän lenkkeillä vuoristossa taikka ihan vaan teitä pitkin, mutta silloin tällöin rantakävelyt on kyllä mukavaa vaihtelua. Marbellassa tuo rantakatu on erittäin kiva varsinkin Puerto banus – Marbella väli jossa sijaitsee Puente Romano ja Marbella Club Hotel, jotka ovat molemmat upeita ja monien julkkistenkin suosimia hotelleja. Kelpaisi itsellekkin viettää edes yksi yö joskus jommassa kummassa, haha! 
Koska Marbella ei tietenkään ole pelkkää rantakatua, halusin näyttää vieraille myös Marbellan ihanan vanhankaupungin. Tällä kertaa siellä olikin oikein erityisen kaunista, sillä appelsiini kauden olevan alkamaisillaan kukoistivat kaikki vanhankaupungin ihanat appelsiinipuut ihanan värikkäinä. Tuolla vanhassakaupungissa sijaitsee myös Plaza de los Naranjos eli appelsiinipuu aukio joka nimeen viitaten on täynnä appelsiinipuita. Tuolla samaisella aukiolla sijaitsee myös useampi ravintola, mutta tasoltaan nämä paikat ovat aika turistipaikkoja. Suosittelen siis ehkä etsimään ruokapaikan hieman sivummasta, jos nälkä iskee. 
Meillä oli oikein mukava päivä, vaikkakin mun rakas taaperoni järjesti muutamat raivarit ja se hiukan saattoi tämän mamman pinnaa kiristellä. Maistoin myös ensimmäistä kertaa elämässäni kuplateetä ja täytyy sanoa että oli kyllä mielenkiintoinen kokemus! Jäi himo kokeilla jotakin muuta makua, ehkä siis ensikerralla maitopohjaisena ja makuna matcha. Nyt maistoin mangonmakuista, se oli ihan ok mutta ehkä liian mehumainen mun makuun.
Rantakatua ja vanhaakaupunkia enempää ei sitten tällä kertaa keretty edes kiertelemään ennen pimeän tuloa. Ja jos totta puhutaan, ei tämä mamma olisi kyllä yhtään enempää jaksanutkaan. Kotiin päästyä olinkin aivan super poikki, sen verran verotti nuo pikku erimielisyydet taaperon kanssa ja supistukset kävelyn lomassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *