äitiys, arki, lapset, Perhe, raskaus

Iso nenä ja muita raskauden aiheuttamia muutoksia kehossa

Sain eilen uuden puhelimen ja tänään aamulla sitten testailin että millainen selfiekamera puhelimesta löytyy. Huomioni kiinnittyi kuitenkin enemmän johonkin muuhun, kuin kameran laatuun… nimittäin mun suurentuneeseen nenääni! Viimeraskaudessa kriiseilin asian kanssa aika paljon, mutta nyt en ole asiaa niinkään miettinyt. Viimeksi se iso nenä sitten katosi kyllä raskauden jälkeen ja toivon todella, että niin kävisi nyttenkin.

Kuva Nadja Vesterlund
Multa löytyy myös muutama sellainen punainen pilkku kehosta, jotka raskausaikana tummuvat ja näkyvät selkeämmin. yksi näista pilkuista sijaitsee juuri tuossa nenän yläosassa ja näyttää sellaiselta hindumerkiltä. Nice. No, sekin kyllä haaleni ainakin viimeksi heti raskauden jälkeen. Olen kysynyt näistä muutamasta pilkustani ihotautilääkäriltäkin ja tiedän että ne saisi laserilla pois, mutta jos ne taas haalenevat raskauden jälkeen niin pystyn kyllä elää niiden kanssa. 
Pehmeämpi olemus. No tämä nyt ei ole ylläri tietenkään. Ne ketkä tietää kuinka paljon olen taas syönyt ja herkutellut tämän raskauden aikana varmaankin ihmettelevät enemmennkin kuinka en ole kuitenkaan tämän isompi. Mulla kertyi niin viimeraskaudessa kuin tässäkin raskaudessa selkään makkarat ja jenkkakahvat. Kyllä ne siitä taas (toivottavasti) lähtee. Ja ennenkuin joku sanoo jotakin että onko sillä väliä, noh, kyllä mä  tunnen oman kroppani enemmän omakseni ilman niitä selkämakkaroita mutta pystyn kyllä tarvittaessa elämään niiden kanssa. Haluan kuitenkin raskauden jälkeen aloittaa taas normaalin liikunnallisen elämäntyylini, toki sitten kun olen toipunut. 
Kengänkokoni kasvoi yhdellä viimeraskaudessa ja ei ole sen jälkeen ainakaan toistaiseksi palautunut. Toki raskauksien välissä oli vain vuosi aikaa, joten ehkä se jalka ei kerennyt vielä täysin palautuakkaan normaaliin tilaansa. 
Kuva Nadja Vesterlund
Rinnoissa en ole huomannut mitään aivan kauheaa eroa tällä kertaa. Kun tulin raskaaksi, imetin vielä esikoistani ja tissini olivat aika tyhjät pussit aluksi. Kun lopetin imetyksen ollessani varmaankin neljännellä kuulla, saivat tissini taas hieman täytettä kiitos raskauden. Ei kuitenkaan mitään kovin silmiinpistävää muutosta.
Kropan koostumus. Tämä tosin tapahtui jo viimeraskaudessa ja olisi toki ehkä ollut ainakin osittain estettävissä jos olisin jumppaillut vähän ja tehnyt jotakin lihaskuntoa ylläpitävää. Olisin myös voinut viimeraskauden jälkeen hieman jumppailla, mutta en sitä kauheatsi tehnyt. Kaduttaa, mutta täytyy tehdä asiaan muutos tämän raskauden jälkeen ja palautella niitä kateissa olevia lihaksia hieman.
Sitten toki turvotus, mutta sitä en laske kuitenkaan ”muutokseksi” vaan pikemminkin väliaikaiseksi olotilaksi. Nyt näillä viimeisilla metreillä olo todellakin alkaa olemaan jo super turpea. Riittäis jo!

Ja tottakai kaikista suurin ja näkyvin muutos on tämä iso mahani, hahah.

Mielenkiinnolla odotan synnytyksen jälkeen, miltä se oma kroppa taas näyttää ja miten se pikkuhiljaa siitä lähtee sitten palautumaan. Aion kyllä tällä kertaa ottaa kuvia heti synnytyksen jälkeen ja sitten aina tasaisin väliajoin, jossei muuta niin omaksi ilokseni. Ehkäpä innostun niitä josku täälläkin jakamaan. Harmi vain, kun mulla ei taida olla mitään kunnon ”ennen” kuvaa mistä näkyisi oikeasti selkeästi kroppa ennen raskautta.

Kuva Nadja Vesterlund
Olisi hauska kuulla, millaisia muutoksia teidän kehonne on kokenut raskauden myötä? Olisi myös kiva kuulla, jos vaikkapa kengänkoko on kasvanut, että onko se myöhemmin vielä palautunut ennalleen vai jäänyt suuremmaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *