andalucia, arki, aurinkorannikko, benalmadena, Espanja, lapset, nähtävää, Perhe, ulkomailla asuminen, ulkosuomalaisuus

Parque de la Paloma – Ihana puisto Benalmádenan ytimessä

Jos kaipaat ilmaista kokoperheen tekemistä aurinkorannikolla, voin lämpimästi suositella Benalmádenassa sijaitsevaa kyyhkyspuistoa eli Parque de la Palomaa.  Paikka sopii kaikille, niin nuorille, aikuisillekkin, lapsiperheille kuin vanhuksillekkin. Myös karvaturrit pääsevät puistoon. Puisto sijaitsee Benalmádenan Arroyo de la Mielissä, vain muutaman sadan metrin päässä merenrannasta.

Parque de la Paloma on varmasti monelle Benalmádenassa ja Fuengirolassa asuvalle tuttu paikka, mutta minä sain tietää kyseisestä puistosta vasta jokunen aika sitten. Taisin nähdä jollakin Instagram-tilillä kuvia tästä kivannäköisestä puistosta ja kiinnostuin.
Varsinainen syy, miksi kiinnostuin puistosta, oli puistossa vapaasti elelevät pikkueläimet. Ajattelin, että puisto voisi olla oiva paikka viedä meidän eläinrakas taapero ihmettelemään näitä eläimiä ja vain viettää aikaa perheen taikka ystävien kesken. Niinpä ehdotinkin Benalmádenassa asuvalle kaverilleni, josko treffattaisiin kyseisessä puistossa, ja niinhän me sitten tehtiin.
Puiston keskellä on pieni tekojärvi, jota ympäröivät pitkin puistoa kiertelevät kävelytiet. Puistosta löytyy myös iso leikkikenttä kiipeilyverkkoineen, juuri sellainen mistä meikäläinen olisi pienenä tyttönä haaveillut. Puistossa vilisee vapaasti kanoja, kukkoja, sorsia, joutsenia, riikinkukkoja sekä pupuja ja kilpikonnia. Puistosta löytyy myös vuohiaitaus, aivan lasten leikkialueen kupeesta.
Parque de la Paloma sopii siis erinomaisesti vaikkapa piknikin viettoon aurinkoisena päivänä, oli se sitten perheen, kumppanin taikka ystävän kanssa. Ja mikseipä vaikka treenaukseenkin, puistossa kun on tilaa levittäytyä joogailemaan tai jumppailemaan nurmelle, sekä puisto on tarpeeksi iso myös pienelle alkulammittely hölkkäykselle. Löytyypä sieltä myös kuntoilulaitteita. Puiston eläimien ja ison leikkikentän ansiosta myös perheen pienimmätkin viihtyvät varmasti. Jos piknik-eväät unohtuivat, tai ei muutenvaan piknikin valmistelu huvittanut, löytyy puistosta myös pari kahvilaa.
Me ei tällä kertaa pystytetty piknikiä eikä istuskeltu kahviloissa, vaan kierreltiin ympäri puistoa höpisten, kuvia räpsien sekä tietysti niitä elukoita ihmetellen. Ensi kerralla ei olisi yhtään hullumpi idea ottaa piknikeväät mukaan ja mennä nautiskelemaan auringosta ja eväistä perheen kanssa.
Kuvista, joissa esiinnyn minä ja lapseni, kiitos ihanalle Miralle! Saattoipa olla juuri hänen Insta-tilinsä josta puiston ekaa kertaa bongasin. 😉
Jos kiinnostaa seurata meidän jokapäiväisiä touhuja, niin minut löytää Instagramista nimimerkillä @karlakivimaki. Varsinkin tarinoihin tykkään päivitellä suht ahkeraan meidän arjen touhuja, vauvajuttuja sekä tietysti taaperon mahtavia päähänpistoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *