andalucia, arki, Espanja, nähtävää, patikointi, Perhe, pueblos blancos, ronda, ulkomailla asuminen, ulkosuomalaisuus

Miniloma Rondan vuoristossa – Patikointia ja rentoutumista perheen kesken

Meillä on takana aivan huikea viikonloppu! Koska perjantaina oli Andalucían päivä ja näin ollen miehelläni oli vapaapäivä töistä, päätimme hieman extemporee muutaman päivän varoitusajalla, että lähtisimme viettämään pidennettyä viikonloppua vuoristoon. Vuokrasimme siis vanhempieni kanssa Rondan vuoristosta, Jimera de Libarin pikkukylästä, ihanan rustiikkisen talon luonnon keskeltä. Tämä reissu taisi tulla meille kaikille enemmän kuin tarpeeseen. Upeassa luonnossa patikoiden ja tunnelmallisessa mökissämme takkatulesta nauttiessa arjen askareet, sekä muut huolet ja murheet unohtuivat kyllä täysin. Tälläisiä irtiottoja ei myöskään enään meillä ole niin usein, joten ehkä tälläistä todellakin osasi arvostaa vielä enemmän kuin mitä joskus ennen.

Patikointia Andalucian upeassa luonnossa

Yksi reissun päätarkoituksista, rentoutumisen lisäksi, oli patikointi. Niin minä ja mieheni, kuin vanhempanikin, rakastamme luontoa ja patikointia. Täällä Andaluciassa (kuten muuallakin Espanjassa) upeita patikointireittejä riittääkin vaikka kuinka. Olemme ennenkin käyneet patikoimassa Rondan vuoristossa, mutta eri paikoissa kun tällä kertaa. Kylä Jimera de Libar ei ollut meille kenellekkään ennestään tuttu paikka ja löysimmekin paikan hieman sattumalta, kun etsimme rustiikkista taloa vuokrattavaksi jostakin päin Rondan vuoristoa. Paikka jossa majotuimme, kuuluu Sierra de Grazaleman luonnonpuiston alueeseen.

Viikonlopun aikana kerkesimme tekemään kaksi eri reittiä, joista molemmat olivat aivan ihania, mutta varsinkin toinen ansaitsee oikein eritysimaininnan! Ensimmäisen päivän reittimme lähti suoraan taloltamme ja oli hieman lyhyempi reitti. Toisena päivänä hyppäsimmekin junaan, suuntanamme toinen pikkukylä, Benaoján. Junamatka Jimera de Libarista Benaojániin kesti vaivaiset 5 minuuttia. Patikointireitti lähti heti juna-aseman takaa takaisin Jimera de Libarin asemalle. Reilun 8 kilometrin pituinen reitti kulki junaradan ja Guadiaro joen vartta pitkin, henkeäsalpaavissa vuoristomaisemissa.

Jos siis suunnittelet patikointiretkeä Rondan suunnille, suosittelen ehdottomasti tätä reittiä. Reitin löytää nimellä ”sendero río Guadiaro” tai ”sendero Jimera de Libar – Benaoján”. Reitin voi toki tehdä myös toisinpäin, niinkuin vanhempani tekivätkin. Me kun emme päässeet kaikki samaan aikaan patikoimaan, vaan ensin minä ja mieheni menimme vauvan kanssa, jonka aikaa vanhempani pitivät taaperosta huolen. Ehkä meidän pitäisikin pikkuhiljaa alkaa miettimään jotakin rinkkaa, jotta myös taapero pääsisi mukaan näille patikointiretkille.

Maaseututalojen ja vuoristomökkien vuokraus Espanjassa

Me löysimme majoituksemme EscapadaRural -sivustolta. Tuolta löytyy laaja valikoima ympäri Espanjaa vuokrattavia maaseutu/vuoristotaloja- ja mökkejä loma käyttöön. Me etsimme tällä kertaa Granadan, Sevillan ja Rondan seutujen vuoristoista, joista viimeiseksi mainitusta sitten lopulta löytyi meidän tarpeisiin sopiva talo. Myös esimerkiksi ihan Booking.comista voi etsiä majoituksia.

Talomme oli todella idyllinen ja tunnelmallinen. Sytytimme takan aina heti aamusta, vaikka talossa toimi myös lämmitys oikein hyvin. Oli kuitenkin ihana nauttia aamukahvit takkatulen ääressä ja illalla katsella tv:tä oman rakkaan kainalossa takkatulen lämmittäessä. Vuokraamastamme talosta löytyi jopa sauna, jota käytimme peräti kahtena iltana. Eihän se nyt ihan suomalaisen saunan veroinen ollut, mutta kelpasi oikein hyvin patikoinnin päätteeksi. Kaiken kaikkiaan olimme todella tyytyväisiä taloon, vaikkakin pientä miinusta hieman likaisista lattioista, haha. Sisätossut onneksi pelasti.

Seuraavaa tämänkaltaista reissua odotellessa! Viime kerrasta onkin aikaa, viimeksi kun vuokrasimme talon vuoristosta, oli se Granadan Sierra Nevadalta muutama vuosi sitten. Nyt akut latautuneena kohti uutta viikkoa! Tsau.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *