arki, arkiruoka, reseptit, Ruoka

Mausteinen tonnikalapasta

En ennen ollut mikään suuri pastan fani, enkä kyllä tonnikalankaan. Olen vasta viimeisten parin vuoden aikana alkanut syömään pastaa useammin. Nykyään erilaiset pastat on itseasiassa hyvinkin isossa osassa arkiruokaamme, ne kun yleensä valmistuvat aika helposti ja nopeasti.

Tein tänään aivan super hyvää tonnikala pastaa ja halusin jakaa tämän oman versioni täällä, jos vaikka joku saisi inspiraatiota päivän ruokaan. Resepti on päästäni heitetty, mutta yritin parhaani mukaan muistella ja mukailla isäni taannoin tekemää aivan täydellistä tonnikalapastaa. Ruokakuvia en osaa ottaa, kuten kuvista näkyy, mutta lupaan: pasta on todella hyvää!

Pidemmittä puheitta, olkaapa hyvät!

AINEKSET

(n. 5 hengelle)

3 purkkia tonnikalaa öljyssä (à 80g) tai 2 normaalikokoista purkkia (à 150g)
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1/2 sipuli
1/2 tl cayannepippuria
1/2 tl mustapippuria
1 tl makeaa paprikajauhetta (pimentón dulce)
1 tl tulista paprikajauhetta (pimentón picante)
1 tl suolaa
400g tomaattikastiketta
2 dl kuohukermaa
400g haluamaasi pastaa
(öljyä paistamiseen, itse käytin oliiviöljyä)

1. Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja paista ne pannulla öljyssä pehmeiksi. Laita myös tässä vaiheessa pastavesi kiehumaan.

2. Lisää tonnikala, paista hetki sipuli-paprika muhennoksen kanssa ja lisää mausteet.

3. Lisää tomaattikastike ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä jonkin aikaa.

4. Lisää lopuksi kerma, anna hetki hautua

5. Sekoita kastike ja keitetty pasta keskenään, voilà – valmista!  Me vielä lisäsimme hieman parmesaaniraastetta valmiisiin annoksiin ja ei muutakun napaa kohti. Nam, nam ja nam!

Laitoin mausteiden määrät hieman summamutikkaan, sillä en itse mittaile mausteita vaan lisäilen maun mukaan. Kannattaa siis maistella. Paprikaa laitoin myös vain puolikkaan, sillä täällä paprikat ovat usein todella isoja. Käyttämäni tonnikalapurkit ovat täällä pienempiä kuin suomessa, joten pastaan riittää 2 normaalikokoista (150g) tonnikalapurkkia.

Mieheni ja taaperomme kun ovat sellaisia ruokaherkkiksiä, soseutin sipuli-paprikamuhennoksen tomaattikastikkeen kanssa ja lisäsin takaisin pannulle tonnikalojen sekaan. Näin ei heitä häiritse sipuli ja paprika yllätykset, mutta makua löytyy.

Pasta upposi paremmin kuin hyvin koko poppoolle, myös perheen nirsoille eli miehelleni ja taaperolle. Kylkeen tein vielä tomaatti-mozarellajuusto salaatin, mutta myös joku hieman raikkaampi salaatti voisi sopia hiukan tulisen pastan kanssa.

Mikäli kokeilit reseptiä, kuulisin enemmän kuin mielelläni kommentteja ruuasta. Hitti vai huti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *