arki, mielipide, minä

8 x Epäsuositut mielipiteet

Olen joskus muiden blogeissa nähnyt tämänkaltaisia postauksia ja niitä on ollut hauska lukea. Epäsuosittu mielipide on sinänsä hassu konsepti, kun onhan mielipiteitä jokalähtöön. Jotkut ovat varmasti erimieltä kanssani, jotkut sitten taas samaa mieltä. Kai nämä epäsuositut mielipiteet ovat sellaisia, joista oletetaan vähemmistön olevan kanssasi samaa mieltä? En oikein edes tiedä.

Ja hei, mielipiteitäni ei kannata ottaa niin vakavasti. Nämä ovat vain omia mielipiteitäni asioista, mutten tarkoita että millään tavalla mollaisin muiden tapaa toimia – meillä jokaisella kun oma oma makumme asioiden suhteen, eikä mielipiteistä oikein voi kiistellä.

1. En erityisemmin fanita tyypillistä, monissa suomalaisissa kodeissa esiintyvää, todella simppeliä harmaavalkoista sisustusta. Tälläiset kodit on toki ihan puhtaan ja freesin näköisia, mutta mielestäni hieman persoonattomia ja toinen toisensa kopioita. En kuitenkaan väitä, etteikö tälläinen harmaavalkoinen koti voisi hyvällä maulla sisutettuna olla mieleeni, mutten silti omaa kotiani näin laittaisi. En minäkään sisutuksessa mikään väreillä hurjastelija beigen ruskean kotimme kanssa ole, mutta tykkään lämpimistä ja kotoisista sävyistä.

2. En tykkää Instagramin tarina -osuuden filttereistä, ainakaan niin, että käyttäisin niitä omissa stooreissani. Varsinkin ne pari samankaltaista filtteriä mitä lähes kaikki käyttävät, taitaa olla retro tms. nimeltään,  missä on jotain pieniä pistehileitä ja ovat hyvin yksivärisiä. Joo, ehkä näillä filttereillä tulee yhtenäisemmät ja ”esteettisemmät” tarinat, mutta itse kannatan aitoutta. Nämä filtterit kuitenkin vääristävät aika paljon ja lisäksi kun joka toinen käyttää samaa filtteriä, on siinä persoonallisuus kaukana. Silloin tällöin käytettynä nämä on ihan ok.

3. Instagramiin vielä liittyen, en myöskään ihaile niitä tylsiä ja yksivärisiä, mutta niin tarkkaan suunniteltuja feedejä. Kaikki kuvat ei välttämättä edes ole mitenkään kivoja, mutta niitä on koska ne sopivat feediin. Näitä beessin tai harmaan sävyisiä feedejä tuntuu olevan joka toisella tuolla Instagramin puolella. En itsekään yleensä lisää kuvia, mitkä aivan täysin riitelevät muiden kuvieni kanssa, mutta tykkään että kuvissa ja feedissa saa olla väriä sekä eloa! Myös persoonaa ja vaihtelevuutta saa olla. Olen siis selkeästi enemmän aitouden puolesta puhuja, mutta meitä on moneen.

4. En hullaannu lastenvaatteista, enkä osta lapsilleni merkkivaatteita. Monet Suomessa tällä hetkellä pinnalla olevat lastenvaatteet eivät edes ole makuuni. Ainut lastenvaatemerkki, mistä oikeasti pidän kovasti ja ”fanitan”, on Martinexin muumivaatteet! Niitä on aina pakko saada lapsille Suomen matkoilta. Muuten meidän lastenvaatteet onkin aikalailla ihan vaan H&M:ltä. Itseasiassa Noelin lähes kaikki vaatteet tällä hetkellä on kaverini lapsen vanhoja. En kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että olisi väärin tykätä lasten merkkivaatteista ja käyttää niihin rahaa. Ja onhan se myös huippua, että Suomessa moni tukee Suomalaisia/pohjoismaalaisia lastenvaatemerkkejä ja varmasti ne ovat myös laadukkaitakin.

5. Vastasyntyneet vauvat eivät saa minua hulluksi ihastuksesta. Tai no, omat lapset saavat hulluksi huolesta ja rakkaudesta, mutta nautin vauva-ajasta enemmän vasta kun ensimmäiset pari kuukautta ovat kuluneet. Ehkä se on se, ettei vastasyntyneisiin oikein vielä saa minkäänlaista kontaktia, sekä myös se epävarmuus ja stressi kaikesta uudesta. Ensimmäisen lapsen kohdalla kaikki vauvaan liittyvä oli uutta ja ihmeellistä, kaiken kanssa oli todella varovainen. Toisen lapsen kohdalla itse vauvan hoitoon oli paljon rennompi ote heti alusta, mutta meillä meni hetki opetella elämään kahden lapsen kanssa. Nyt tämä kahden lapsen arki tuntuu aivan luonnolliselta ja sujuvalta, kun olemme vihdoin oppineet omat tapamme hoitaa tämä arki.

6. En halua käyttää kookosöljyä (paitsi korkeintaan ihonhoitoon). Eikä tämä johdu kookosöljyn mausta, mielestäni siinä ei ole mitään vikaa. Monet käyttävät sitä sen vuoksi, että se on terveellistä. Olen kuitenkin lukenut useampia artikkeleita kookosöljyn terveellisyydestä puolesta- ja vastaan ja olen itse tehnyt päätöksen, että hankin hyvät rasvat mielummin muualta. Esimerkiksi avocadoista ja oliiviöljystä, niitä kumpaakin kun täällä Espanjassa on hyvin tarjolla ihan kotimaisina.

7. En (enään) pidä tatuoinneista. Ja itseltänihän löytyy kuitenkin 6 tatuointia, joista osa on semi-isojakin. Kun olin 18 vuotias, aloin ottamaan hullunlailla tatuointeja. Osa ei onnistunutkaan ihan toivotulla tavalla ja nyt haaveissani olisi joskus vielä poistattaa pari rumaa tatuointiani. Myöhemmin olen muutenkin kyllästynyt tatuointeihin ja jos nyt saisin valita, en olisi ottanut suurinta osaa tatuoinneistani. Pärjäisin oikein hyvin ilman yhtäkään niistä, muttei pari siroa tekstiä minua haittaakkaan. En oikeastaan edes aina muista niiden olemassaoloa, mutta kaksi tatuointiani on niin kamalia, että joudun niitä aina peittelemään. Toinen niistä löytyy nilkasta, toinen käsivarren sisäpuolelta.

8. En tykkää yhtään laulukilpailu tv-ohjelmista! Pikemminkin, en voi sietää niitä. Ja arvatkaa vain, rakastaako mieheni niitä? Kyllä. Meillä on aina pientä vääntöä, kun La Voz (Sama konsepti kuin The Voice of Finland) alkaa… Minulla oikeasti rupeaa särkemään päätä ne uikutukset. Minua ei myöskään ole siunattu minkäänlaisella rytmitajulla, joten en edes ymmärrä milloin joku laulaa hyvin ja milloin huonosti.

Siinä olisi sitten tältä erää. Toivottavasti kukaan ei pahoittanut mieltään! Oletteko jostakin samaa/eri mieltä?

Ps. Haastan Elinan myös tekemään tällaisen postauksen ja jakamaan omat epäsuositut mielipiteensä. Uskon, että häneltäkin voisi muutama mielipide löytyä. (tähän pusuhymiö)

Pps. Voit seurata blogiani näillä sivuilla, jotta saat aina ilmoituksen uusista postauksista:

Blogit.fi
Instagram @karlakivimaki
Facebook

(2) Kommentit

  1. Olen niin samaa mieltä kanssasi kohdista 1 ja 8. Kodin pitää olla persoonallinen, mutta toki jonkun persoonaan sopii valko-harmaa tyyli. Monet kuitenkin kopioivat juuri tuota sisustustyyliä ja silloin se on hyvin persoonatonta. Tv:n laulukilpailuja on liikaa ja usein. En seuraa niitä enkä pidä niistä. Hyvä postaus.

  2. Kiva kuulla että tykkäsit postauksesta! Ja kiitos kommentistasi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *