reseptit

Viikon leivonta- ja sarjavinkit

Tämä on ensimmäinen postaukseni WordPressilla ja uusilla sivuillani. Olen säätänyt tämän uuden blogini kanssa nyt viikon verran ja vasta nyt alan olemaan tyytyväinen tulokseen. Aluksi jaksoin yömyöhään saakka säätää ulkoasua ja asetuksia, mutta kahden erittäin väsyneen päivän jälkeen tajusin, ettei minun ehkä ole järkevää uhrata tunteja yöunistani tämän takia. Niimpä olen sitten tätä pikkuhiljaa säädellyt aina silloin, kun olen pystynyt.

Blogimuuton lisäksi olen leiponut, ehkä vähän liikaakin, sillä olen myös syönyt lähes yksin leipomukseni. Tänään hiukan avauduinkin Instagramin puolella tuosta herkuttelusta ja paikalleen jämähtäneistä raskauskiloista, mutta siitä lisää toisessa postauksessa. Ajattelin jakaa linkit näihin viimeaikaisiin resepteihini, sillä kaikki leipomani kakut ovat olleet todella herkullisia!

Suklaa-mascarpone kakku oli aivan mielettömän herkullista. Täydellinen suklaan ja paahdetun mascarponen makuyhdistelmä, sekä ihanan täyteläinen koostumus. Kakku oli myös yllättävän helppo tehdä. Resepti löytyy Sikke Sumarin Sikeltä Sinulle -blogista, tästä linkistä.

Key Lime Pie eli limepiirakka oli helppo ja ihanaa vaihtelua! Resepti löytyy Annin Uunissa -blogista, tästä linkistä.

Porkkanakakku on yksi suosikkiherkuistani, mutta en ollut koskaan aikasemmin itse leiponut tätä ihanuutta! Nyt kuitenkin tein asiaan muutoksen, ja ai että, olihan se vaan niin hyvää. Parempaa kun kahviloissa. 😉 Sain reseptiin vinkin eräältä seuraajaltani Instagramissa, kiitos vaan siis vinkistä! Resepti löytyy Focus on favorites -blogista, tästä linkistä.

Mutakakku oli helppo ja nopea apu todella pahaan suklaanhimoon! Valitettavasti vain vaniljajäätelö puuttui, jotta oltaisiin saatu täydellinen makuelämys. Jäätelön korvasi kermavaahto tällä kertaa. Resepti löytyy Kinuskikissan sivuilta, tästä linkistä.

Banaani-mokkakakku oli mukavaa vaihtelua normaalin banaanikakun sijasta! Minulla olikin sopivasti vähän liian tummiksi päässeitä banaaneja, jotka sain käytettyä tähän kakkuun. Resepti löytyy K-Ruoka sivuilta, tästä linkistä.

Ja vaikka leivonnan vastapainoksi olen myös jumppaillut täällä kotona, niin on sitä tullut vietettyä aikaa myös sohvalla tv:tä tuijottaen (ja kakuilla samalla herkutellen). Ajattelin jakaa muutaman sarjavinkin siis. Kaikki nämä alta löytyvät sarjat ovat espanjalaisia, mutta löytyvät myös Suomen Netfixistä! Ja voin myös kertoa, että kaikki, jotka ovat ottaneet vinkistä vaarin ja katsoneet nämä sarjat, ovat myös kehuneet näitä. Varmasti monelle myös jo tuttuja sarjoja, mutta laitetaan vinkit silti jakoon!

La Casa de Papel (Rahapaja) on todella suuren suosion saavuttanut hittisarja. Tällä viikolla sarjasta tuli ulos neljäs tuotantokausi, joka me kerettiin jo katsoa.

Vivir sin Permiso (Kielletty elämä) on todella hyvä ja koukuttava sarja myöskin. Sarja tuli myös teleCincolta täällä Espanjassa ja me seurasimmekin sarjaa telkkarista. Tämä oli aina maanantai-iltojen kohokohta!

Élite me katsottiinkin läpi jo ihan karanteenin alussa. Vaikka sarjan päähenkilöt ovat nuoria aikuisia/teinejä, oli sarja sen verran koukuttava ja mielenkiintoinen, että tälläiset pikkulapsiarkea elelevätkin jaksoi sitä katsoa.

Toivottavasti joku sai uutta leivonta- tai sarjainspiraatiota tästä postauksesta! On ollut huippua nähdä Instagramin puolella, kun moni on minun johdostani innostunut kokeilemaan näitä reseptejä.

Olisi kiva kuulla myös kommentteja uusista sivuista! Vielä pientä hienosäätöä riittää, esimerkiksi vanhempien postauksien kuvien säätöön, mutta halusin silti päästä jo kirjoittamaan uudella alustalla!

Hyvää sunnuntai-iltaa kaikille, tai jos luet tätä maanantaina, niin hyvää alkavaa uutta viikkoa! Vaikka tällä hetkellä viikonpäivät tuppaavatkin menemään hieman sekaisin…

(2) Kommentit

  1. Ihania herkkuja!
    Kiitos, Karla, kommentistasi blogiini Estepona- postaukseen. Jostain syystä en pystynyt itse siihen kommentoimaan. En tiedä mitä olen taas klikannut epähuomiossa.
    Terkkuja ja koitetaan pysyä terveinä!

    1. hei Tiina, kiitos kommentistasi! 🙂 Terkkuja sinne myös ja tsemppiä tähän vallitsevaan tilanteeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *