arki, aurinkorannikko, Espanja, koronavirus, ulkomailla asuminen, ulkosuomalaisuus

Muutoksia meidän karanteeniin

Meidän karanteeni sai pienoisen muutoksen, kun pitkän harkinnan ja tilanteen seurannan jälkeen päätimme siirtyä vanhempieni luokse viettämään karanteenia. Täällä meillä on paljon tilaa ja oma piha jossa voimme ulkoilla. Kuten arvata saattaa, neljän viikon neljän seinän sisällä olon jälkeen taapero on ollut aivan innoissaan puutarhahommista ja mummun ja papan seurasta. Ja mainittakoon tähän väliin, että vanhempani ovat alle viisikymppisiä, joten kyse ei ole ikäihmisistä. Moni tuttu ihmettelikin, miksemme heti karanteenin alettua lähteneet vanhempieni luokse, mutta silloin tuntui vielä ihan hyvältä olla kotona. Nyt kuitenkin neljän viikon jälkeen rupesi t untumaan siltä, että ehkä voisimme siirtyä tänne. Kenelläkään meistä ei ole mitään oireita ollut ja viimeisimmästä kauppareissustakin alkoi olla aikaa sen verran, että uskallettiin tulla. Tänne on meiltä 10 minuutin matka autolla, joten ei me sen pidemmälle siirrytty. Joku ehkä saattaa arvostella tätä meidän päätöstä, mutta veikkaan, että jokunen näistä arvostelijoistakin olisi saattanut meidän tilanteessa saattanut tehdä samoin.

Tulimme tänne maanantaina ja eilen saimmekin nauttia ulkoilusta useamman tunnin verran. Sen sijaan tänään ei ollakkaan ulkoiltu, sillä ulkona on ollut koko päivän melkoinen myrsky. On silti ihan eri asia kun neliöitä on hieman enemmän ja tottakai se, että taaperolla on muutakin seuraa on ollut ihan hyvä juttu niin taaperolle, kun meille vanhemmillekin. Ulkoilun lisäksi ollaan saatu nauttia takkatulesta, scarbblen peluusta ja tänään meillä suunnitelmissa saunan pesu ja sen jälkeen tietysti itse saunan lämmitys! Ihanaa, tälläisellä myrskyisellä kelillä sauna kieltämättä houkutteleekin.

Täällä Aurinkorannikolla on muuten satanut nyt lähes koko karanteenin ajan, tai vähintäänkin ollut pilvistä. Aurinkoisia päiviä on ollut vain muutama. Ehkä universumi koittaa meille näin kertoa, että nyt tosiaan on aika pysytellä kotona? En muista, että vielä tänä aikana kun olen täällä 5,5 vuotta asunut, olisi koskaan ollut näin pitkään yhtäjaksoisesti sateista ja pilvistä. Viime pääsiäisenä nautittiin oikeen kunnon helteistä, toisin kuin nyt.

Pieni tilannepäivitys raskauskilojeni karistus operaatioon: se sujuu todella hyvin! En ole todellakaan herkutellut ollenkaan mitään kakkuja, karkkeja, suklaata tms. Eikä edes oikeastaan ole tehnyt mieli. Uskon, että tähän vaikuttaa se, että olen kiinnittänyt huomiota proteiinin määrään ja näin ollen ei iske kauheaa sokerinhimoa. Ja ehkä toki sekin, että kun nyt julkistin asian, en halua epäonnistua. Olo on jo paljon parempi kuin pari viikkoa sitten, vaikkei ulkoisesti vielä mitään hirveää muutosta ole tapahtunutkaan.

Olen pitänyt annoskoot pienempinä, tai sanotaanko että sellaisina kun niiden kuuluisi olla. Minulla kun yleensä tuppaa ne annokset olemaan sellaisia tukkimiehen aterioita. Olen koittanut tehdä normaalia kevyempiä ruokia, mutta olen myös herkutellut itsetehdyllä pitsalla, avocadopastalla ja intialaisella, pitäen sen annoskoon maltillisena.

Tehtiin (okei, äitini teki) taas tätä ylemmän kuvan mielettömän herkullista intalaista mangokanaa! Jos olet intialaisen ruuan ystävä, suosittelen ehdottamasti kokeilemaan reseptiä. Tämä on myös yllättävän helppo ja nopea resepti. Resepti löytyy täältä.

Eipä tässä varmaan muuta tältä erää. Pääsiäinenkin oli ja meni, kirjoitin siitä itseasiassa postauksen mutta en loppujen lopuksi päätynyt julkaisemaan sitä. Eipä siitä tosin mitään kerrottavaa oikein ollutkaan, meillä ei ollut edes minkäänlaista munajahtia järjestettynä pikkuneidille. Ensi vuonna sitten jahdataan niitä munia (:D) oikeen olan takaa ja käydään katsomassa vaikka jokainen Semana Santan kulkue, koska tänä vuonna kaikki kulkueet oli tottakai tilanteen vuoksi peruttu.

Tsemppiä kaikille karanteeniin, olitpa sitten ulkonaliikkumiskiellossa tai löysemmässä karanteenissa, niin eihän tämä kenellekkään mikään ihanne tilanne ole.

Ps. Voit seurata meidän arkea myös Instagramin puolella, mistä minut löytää nimimerkillä @karlakivimaki .

(8) Kommentit

 1. Maaret says:

  Voi miten Upea talo sun vanhemmilla onkaan! 😮 Tuolla kyllä kelpaisi vietellä karanteenia. 🙂 Täällä Madridissakin on ollut todella sateista ja jopa myrskyistä, tänäkin aamuna heräsin ihan kunnon kaatosateeseen ja eilen ukkosti. Hassua on, että näen ikkunastani edelleen useita, joilla on pyykit ulkona – ehkä sade tuo niihin hyvää tuoksua sitten 🙂 Mukavaa karanteeninjatkoa teidän perheelle! Sun kirjoituksia on aika kiva lukea. Toivotaan että pian jo päästäisiin elämään vähä vähältä vapaammin.

  1. Maaret says:

   Voi ei, tarkoitin tietenkin Aina kiva lukea, ei aika kiva! kirjoitusvirheen paholainen hyppäsi kommenttiin mukaan :’D

   1. Heheh, ei hätää! 😀

  2. Voi kiitos ihanasta kommentista! Kieltämättä tämä paikka tekee karanteenista hieman helpompaa, kun saa ulkoilla näissä upeissa maisemissa täällä! Ja ihan kiva toki, kun saa mummusta ja papasta vähän lapsenhoito apua. 😉 Joo, on kyllä ollut kumman sateista. Ärsyttaa kun itsellänikin eilen unohtui pyykit ulos ja yön aikana olikin sitten alkanut kunnon myrsky. Kiitos tsempeistä ja tsempit myös sinne Madridiinkin! <3 Toivotaan todella että pian tulisi edes pientä helpotusta tilanteeseen.

 2. Just hyvä ratkaisu!👍 Meillä suunnitelmissa sama, jahka karanteeni päättyy😊

  1. Meillähän karanteeni/ulkonaliikkumiskielto täällä tosiaan kanssa vielä päällä, eli tultiin hieman ”luvattomasti” tänne. Tänne onneksi nopea tulla autolla ja pääsi hieman ”salareittiä” tulemaan, oli silti kyllä aika rikollinen olo jotenkin. 😀

 3. Anita says:

  En todellakaan arvostele, teitte ihan oikein! Ihana koti muuten. Sanotaanko että meilläkin oli sellainen tilanne että tultiin anoppilaan Pohjois-Espanjaan toisesta maasta, ja sillon kun jo matkustusta piti välttää. Täällä meillä iso piha, iso talo, lastenhoitoapua, tuoretta ruokaa kaupassa (!)… oltiin sitten karanteenissa (sen verran iso asunto että pystyi helposti) ettei laitettu anopin henkeä vaaraan. Meidänkin päätöstä aivan varmasti arvosteltiin.. mutta ihan sama, tämä oli meille paras. Tsemppiä! Ja kiva huomata miten taapero on meillä alkanut oppia uusia sanoja kun on taas yksi ihminen enemmän joka puhuu espanjaa ympärillä 🙂 meillä kotikieli espanja (ja suomi) mutta ympärillä normaalisti muu kieli, ja on ollut vähän hidasta tuo kehitys.

  1. Varmasti hyvä päätös teillä myös! Ihanaa kun tekin saatte siellä olla omalla pihalla ja lastenhoitoapua, se on vain hyvä juttu myös lapsillekkin. 🙂 Meillä kanssa tytöllä harjaantunut hyvin espanjankieli nyt kun isä ollut kuukauden kotona, meillä kotikielet kanssa suomi ja espanja, mutta koska mieheni on koko päivän yleensä töissä ja minä lasten kanssa kotona, kuulee taapro enemmän suomea. Nyt täällä mummulassa sitten onkin taas kunnon suomikielikylpy! 😀 Kiitos kommentista ja tsempeistä! Ja tsemppiämyös sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *