arki, aurinkorannikko, elämä, Espanja, koronavirus, ulkomailla asuminen, ulkosuomalaisuus

Karanteenin purku on alkanut Espanjassa, nyt päästään lenkille!

Oikein hyvää lauantaita kaikille! Nyt on vappu vietetty ja sen kunniaksi herkuteltu taas oikein olan takaa. Torstaina juhlimme vappua grillailemalla kotitekoisia hampurilaisia. Eilen paistoimme munkkeja sekä grillasimme vuorostaan possunkyljyksiä ja tulista chorizoa. Nyt kun on alkanut kunnon kesäkelit, on ruokailut täällä mummulassa siirtynyt puutarhaan pergolaan. 1. toukokuuta on myös täällä Espanjassa työväen juhla ja täten kaikki paikat ovat kiinni ja ihmiset vapaalla. Täällä ei kuitenkaan juhlisteta vappua niin kuin Suomessa, vaikka kyllä toki espanjalaiset ottavat kaikista juhlista ilon irti ja tälläisinä päivinä suunnataankin yleensä perheen tai ystävien kesken syömään tai järjestetään esimerkiksi barbacoa eli grillibileet.

Nyt vapun jälkeen onkin koittanut jo jonkun aikaa odotettu päivä, 2.toukokuuta jolloin vihdoinkin aloitetaan karanteenin vaiheittainen putkaminen. Nyt elämme siis nolla vaihetta. Se tarkoittaa muunmuassa sitä, että saamme alkaa lenkkeilemään, mutta vain tietyin ehdoin ja määrättyjen kellonaikojen sisällä. 14-70 vuotiaiden urheilusuoritukset (reipas kävely/juoksulenkki, pyöraily, surffaus jne.) tulee suorittaa klo 6-10 aamulla tai klo 20-23 välillä illalla, kerran päivässä ja vain yksin. Kuitenkin, jos menet vain pienelle paseolle eli kävelemään ei urheilumielessä voit mennä kumppanisi kanssa mikäli asutte saman katon alla, mutta et saa mennä kilometriä kauemmaksi kotoasi. Vain jos olet oikeasti urheilemassa, saa mennä kauemmaksi, kuitenkin pysyen oman kunnan rajojen sisäpuolella. Alle 14-vuotiaiden lasten kanssa saa ulkoilla seuraavanlaisesti: klo 12-19 välillä kerran päivässä, maksimissaan tunnin verran, enintään kolme lasta ja vain yksi aikuinen. Lasten kanssa on kyllä saanut ulkoilla jo viime sunnuntaista saakka ja tähän ei tullut uusia muutoksia. Yli 70-vuotiaat saavat ulkoilla klo 10-12 välillä tai klo 19-20. Kaikki ulkoilut on siis tarkkaan suunniteltu ja aikataulutettu.

0-vaiheen myötä myös useammat yritykset sekä kampaamot ja kauenushoitolat saavat avata ovensa, palvellen kuitenkin vain ajanvarauksella. Myös ravintolat saavat avata ovensa, kuitenkin vain noutoruoka tarkoitukseen. 11.toukokuuta olisi tarkoitus aloittaa 1-vaihe, joka tarkoittaa sitä, että ravintolat saavat ottaa asiakkaita sisään, kuitenkin vain täyttäen 30% ravintolan normaalista väkimäärästä. Koulut pysyvät suljettuina ensi syyskuuhun saakka, jolloin uusi lukukausi alkaa.

Minä ja mieheni suuntasimme heti aamusta pyöräilemään täällä vanhempieni asuinalueella ja sen lähistössä. Me siis menimme yhdessä urheilemaan, eli rikoimme siis heti sääntöjä, hyi meitä! No ei vaan, rehellisesti sanottuna en näe tätä sääntöjen rikkomusta nyt kovinkaan pahana asiana. Vanhempieni asuinalue on todella rauhallinen ja lisäksi täällä hieman ylempänä vuorilla, joten ei tänne niin vain edes eksy kukaan ellei sitten asu täällä. Vaikka joku tulisi vastaan, pystyy turvavälin pitämään todella hyvänä, toisin kuin keskustassa, vaikka liikkuisit ihan yksin. Olen nähnyt nyt kuvia niin San Pedron keskustasta, kuin suurkapungeista kuten Madridista ja Barcelonasta, huhhuh sitä väenpaljoutta! Siellä on varmasti haastavaa pitää turvavälit sopivina. Saa siis nähdä, tuleeko vielä takapakkia tilanteeseen. Nautitaan nyyt ainakin toistaseksi kun saadaan taas urheilla.

Teki muuten aivan mielettömän hyvää kunnon pyörälenkki! Täällä ylämäet ovat niin hurjia, että todellakin hiki nousee pintaan ja reidet huutaa hoosiannaa. Lisäksi vielä tämä Aurinkorannikolle saapunut kuumuus, niin huhhuh! Olen onnistunut jo polttamaan itseni auringossakin, hups. Ei todellakaan hyvä. Täällä aurinkorasvaa olisi kyllä hyvä lisätä jo heti aamusta, poltteli jo silloin klo 9 aikaan aamusta aika palavasti meinaan.

Pyörälenkistä tulikin vielä mieleen raskauskilojen karistus -operaationi, mikä sujui erittäin hyvin ne ensimmäiset 10 päivää, kunnes siirryimme tänne vanhempieni luokse ja kaikki meni plörinäksi. Nyt kun meitä on useampi herkuttelija koolla, on kynnys leipomiseen ja herkkujen ostoon ollut pienempi. ”No nyt voin leipoa kun en syö yksin kaikkea” olen ajatellut, silti se olen ollut minä joka on suurimman osan leipomuksista syönyt. Sitten se herkuttelu jäi vähän päälle. Olen kokenut myös aivan kamalaa morkkista tästä herkuttelusta ja uskon, että tämän laihdustusprojektin julkistaminen täällä blogissa lisäsi paineita ja epäonnistumisen tunteita. Vaikka loppujen lopuksi, ei ne herkutteluni varmaan ketään muuta hetkauta kuin minua itseäni. Turha morkkistella myöskään asiaa jolle ei enään mitään voi, kaikki tekee virheitä ja retkahduksia. Oli lisäksi ehkä hieman kunnianhimoista minunlaiselleni herkkusuulle yrittää kerrasta olla kuukausi aivan täysin herkuttomalla. Aion ehdottomasti jatkaa projektia, mutta hieman löysemmin rantein. Nyt minulla ei ole kuitenkaan tämän enempää antaa tilannepäivitystä, sillä mitään muutosta ei ole tapahtunut. Veikkaan, että urheilun myötä motivaationi pysyy taas korkeammalla ja herkkuhimot ei pääse liian pahoiksi!

Innolla odotan taas jo huomista aamulenkkiä. Huomenna täällä Espanjassa onkin äitienpäivä, mitäköhän yllätyksia minulle on tiedossa? 😉 Eipä taida olla yhtään mitään, mutta minulle riittää yllätykseksi se, että saan hetken äidin omaa aikaa lenkin muodossa, loppupäivän voinkin sitten nauttia äitinä olosta lasteni seurassa.

Hyvää viikonlopunjatkoa kaikille!

Ps. Meillä on juuri @mamatmaailmalla -instatilillä meneillään aivan huikea arvonta, jossa voit voittaa 100 euron arvoisen lahjakortin Luppaset -verkkokauppaan! Kannattaa käydä siis osallistumassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *