andalucia, aurinkorannikko, Espanja, Rantavinkit

Aurinkorannikon rannat: Punta Chullera – Ihana ranta Manilvassa, jossa voit melkein kuvitella olevasi Ibizalla

Oltiin viime sunnuntaina lasten ja erään ystäväpariskunnan kanssa ihanalla, aivan Malagan ja Cadizin provinssien rajamailla, Manilvassa sijaitsevalla rannalla nimeltä Punta Chullera tai La Playa Chullera. En ollut itse käynyt kyseisellä rannalla aikasemmin, mutta mieheni ja ystävämme kylläkin. Olen itseasiassa aika vähän käynyt rannoilla suhteutettuna vuosiin mitä olen täällä asunut, sillä en ennen välittänyt kauheasti rantaelämästä. Olen aina ollut enemmän sellainen siisti uima-allas -tyyppi, mutta nyt lasten myötä olen innostunut rannalla olemisesta. Tai sanotaanko, että kyllä se ennenkin kivaa oli aina kun sinne vain sai aikaiseksi lähteä. Nyt kuitenkin lasten kanssa tuntuu olevan joka tapauksessa aina hommaa ja sotkua, niin samapa se on vaikka lähtee sinne rannalle, siellä kun taapero ainakin viihtyy hyvin hiekkaleikkejen parissa.

Jo ennen itse rantaan saakka pääsyä ihastellessani upeita maisemia Gibraltarin ja marokon erottuessa todella upeasti, sekä katsellessani veden kirkautta ja väriä, tulin jo erittäin vakuuttuneeksi rantavalinnastamme. Rannalle päästyämme tuli minulle heti ensimmäisenä mieleen Ibizan rannat, joilla itse olen nelisen vuotta sitten ollut. Ja me kaikki Ibizalla käyneenä olimme samaa mieltä, en edes kerennyt sanoa asiaa ääneen kun ystäväni jo mainitsivat samaa: ”ihan kuin Ibizalla oltaisiin”. Tälle rannalle tuleekin suunnattua varmaan vielä moneen otteeseen tänä kesänä, sillä meiltä sinne ajaa vaivaiset 30 minuuttia.

Tällä rannalla onnistuu niin kalliolta mereen hyppiminen, suppailu kuin sukelluskin

Viime sunnuntaina oli aivan täydellinen keli, meri oli aivan tyyni, joten rannalla riitti porukkaa, vaan ei kuitenkaan niin että se olisi häirinnyt. Tältä rannalta löytyy myös rauhallisia ”piilopaikkoja” sellaista kaipaaville. Rannalla on ihanan pehmeää hiekkaa, vesi ihan kirkasta ja turkoosia, todella miellytävä paikka uida. Veneet olivat suht lähellä rantaa parkissa, sekä useampia sup-lautailijoita näkyi myös. Jos sukellus kiinnostaa, on tämä ranta suosittu myös kyseisen aktiviteetin harrastamiseen. Myös kalliolta mereen hyppiminen onnistuu! Tällä kertaa ei käyty kalliolta pomppimassa, mutta haluan kokeilla tätä vielä, en meinaan koskaan ole uskaltanut mereen pomppia, mutta nyt ehkä pelkoni merta kohtaan on hieman laantunut ja uskallus ja halu merelle on noussut esiin. Ei minua silti sukeltamaan saisi, eikä veneilykään mitään ihan lempparipuuhaani ole, vaikka silloin tällöin appivanhempieni veneellä käymmekin ajelemassa.

Kuviin on vaikea saada sitä fiilistä ja rannan todellista kauneutta, mutta lupaan, että paikka oli aivan ihana.

Mites siellä, oletteko enemmän ranta- vai uima-allas tyyppejä? Uima-allas on helppo ja siisti vaihtoehto, mutta rannassa on kyllä se oma fiiliksensä.

(2) Kommentit

  1. Ulrika says:

    Kaunis ranta. Täytyy painaa mieleen. Voi kun pian pääsisi Espanjaan. Nää vinkkijutut kivoista paikoista ovat mieleeni.

    1. Kiitos kommemtistasi, kiva kuulla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *