malaga

Joulutunnelmaa Málagassa

Helou! Ei enään montaa päivää jouluun! Minulla ei kyllä rehellisesti sanottuna ole mitenkään erityisen jouluinen fiilis, vaikka jouluaattoa kyllä odotankin hyvän ruuan, saunan ja yhdessä olemisen vuoksi.

Oltiin aikaisemmin tällä viikolla Málagassa ihastelemassa jouluvaloja ja nauttimassa jouluisesta Málagasta. Satamassa Muelle Unolla on pystytetty kiva pieni joulutori kojuineen. Aikalailla samaa krääsää ne kaikki kojut myivät, mutta yhdessä kojussa oli myytävänä Málagalaisia juustoja ja ostinkin itseasiassa paria eri vuohenjuustoa. Toinen juustoista oli uitettu Pedro Ximenez viinissä, ajattelin että jouluna voisi olla kiva maistaa sitä. Mielestäni on kiva tukea tuollaisia pienyrittäjiä ja se ostettu tuotekkin tuntuu täten jotenkin erityisemmältä.

Mitä tehdä jouluisessa Málagassa?

  1. Ihastele jouluvaloja ja tunnelmaa keskustan pääkadulla Calle Marqués de Larioksella. Varaudu siihen, että porukkaa on paljon. Me olimme liikkeellä ihan normaalina tiistai-iltana, mutta siltikin porukkaa riitti jopa näin koronasta huolimatta. Tunnelma oli kuitenkin hyvä ja valot kauniit.
  2. Joulukojut satamassa. Ei mikään päätä huimaava kokemus ja tämä joulutori on aika pieni, mutta ihan söpö. Satamassa on useita terasseja jossa voi käydä nauttimassa vaikka lasillisen viiniä tai kupillisen kahvia.
  3. Käy churroilla! Me emme käyneet tällä kertaa, mutta muutama vuosi sitten espanjamummuni kanssa valoja katsomassa kävimme churroilla. Lämpimät churrot & suklaa sopii joulutunnelmaan hyvin. Me tyydyimme tällä kertaa kuitenkin hyvinkin epätyypillisesti kylmään jäätelöön, hahah!
  4. Osta kuponki joululottoon eli la Lotería de Navidad jonka päävoittoa kutsutaan El Gordoksi. Tämä jokavuotinen lotto on tärkeä perinne espanjalaisille. Joihinkin lottokiskoille ihmiset jaksavat jonottaa pitkäänkin, siinä uskossa että kun kerran voitto on siihen paikkaan osunut, voisi se osua uudelleenkin. Nytkin yhteen paikkaan oli melkoinen jono. Itse en kuitenkaan jaksanut jäädä jonottamaan tällä kertaa. Minun appiukkoni ostaa yleensä 500 euron edestä näitä joululottokuponkeja ja sitten 22.joulukuuta on aina iso jännityksen päivä kun loton tarkistuslähetys tulee telkkarista. Lähetyksessä lapset ottavat arvontapallot koneesta ja ”laulavat” nämä numerot. Täällä myydään myös esimerkiksi Madridista ostettuja kuponkeja jotka maksavat pari euroa enemmän ja näin ollen uskotaan että olisi parempi mahdollisuus voittaa… Että todellakin tämä on iso juttu täällä.
  5. Nauti vanhan kaupungin tunnelmasta ja pienistä putiikeista. Osta tyypillisiä espanjalaisia jouluherkkuja kuten esimerkiksi turrónia tai muita manteliherkkuja.

Tykkään Málagasta aina joka kerta vaan enemmän. Aikoinaan kun siellä kävin ihan ensimmäistä kertaa, en niin syttynyt tälle kaupungille. Nykyään olen kuitenkin ihan toista mieltä.

Mitäs suunnitelmia teillä on jouluksi? Me vietämme jouluaaton aina minun vanhempieni kanssa, sitten taas uudenvuoden aaton olemme mieheni vanhempien ja suvun kesken.

Mukavaa joulun odotusta kaikille! <3

Seuraamyös instagramissa @karlakivimaki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *